Op 25 september 2018 werd Tegelgroothandel Julius van der Werf door de Italiaanse tegelindustrie uitgeroepen tot de beste distributeur in Europa. Tijdens de Cersaie, de grootste tegelbeurs van de wereld in Bologna, ontving commercieel directeur Rolf Haan deze prestigieuze onderscheiding. Het betekende dubbel feest voor de groothandel, want op 1 oktober ging in Sneek de eerste paal in de grond voor een forse magazijnuitbreiding.

Betrouwbaarheid borgen

“We krijgen er 2200 vierkante meter bij en kunnen daardoor nog meer service en kwaliteit leveren aan onze klanten”, vertelt financieel directeur Menno Poelstra. Hij legt uit: “Meer ruimte betekent een netter magazijn en dat geeft medewerkers rust. En rust leidt tot minder fouten. Het is geweldig dat alle Italiaanse tegelfabrieken ons de beste partner vinden en met deze uitbreiding kunnen we onze betrouwbaarheid van leveren nog beter borgen.”

Sneller proces

Algemeen directeur Sander Smids geeft een doorkijkje naar het nieuwe jaar. “Vanaf het voorjaar kunnen we alle orders binnen verpakken. De tegels blijven droog en we vervoeren de bestellingen in dichte vrachtwagens. Met een automatische verpakkingsstraat versnellen we bovendien het proces. Dit maakt ons flexibeler en vermindert de druk tijdens piekmomenten. Het magazijn telt straks zeven dockshelters. Als het goed is, maken we er vanaf maart gebruik van!”