Vloerverwarming in combinatie met tegels

Wilt u klanten optimaal adviseren over vloerverwarming in combinatie met vloerbekleding? Uit onderzoek blijkt dat klanten tot 50% kunnen besparen op verwarmingsopbrengsten door de slimme combinatie van vloerverwarming en keramische tegels. Wij hebben de belangrijkste uitkomsten van dit onderzoek voor u op een rijtje gezet.

Hoog rendement met vloerverwarming en tegels

Uit het onderzoek dat onlangs is gepubliceerd in het vakblad Bovatinfo blijkt dat een keramische tegelvloer veel voordelen biedt bij vloerverwarming en -koeling. In vergelijking met andere soorten vloerbekleding levert een tegelvloer het hoogste rendement. Vloerverwarming in combinatie met tapijt, linoleum en houten vloerbekledingen (waaronder ook laminaten en vinylsoorten) geven ongeveer de helft minder vermogen (warmte) af dan een klimaatregelende tegelvloer.

Energiebesparend en comfortabel

Door de combinatie van een keramische tegelvloer en vloerverwarming kunnen klanten sneller een ruimte verwarmen. Dit is een belangrijk voordeel met de energietransitie en de opkomst van de warmtepompen. Naast het feit dat klanten besparen op hun energierekening, is vloerverwarming in combinatie met keramische tegels ook uiterst comfortabel. Zelfs met blote voeten kunnen zij genieten van een aangenaam warme vloer!

Een andere belangrijke eigenschap van keramische tegels is dat ze zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal. Het bestaat voornamelijk uit klei en zand, waardoor het zeer duurzaam en volledig recyclebaar is. Dankzij het gebruik van deze natuurlijke materialen is keramiek niet schadelijk voor de gezondheid en het milieu.

Download volledige artikel

Het volledige artikel met de uitkomst van het onderzoek naar vloerverwarming en vloerbekleding kunt u hier downloaden. Dit artikel is gepubliceerd in het vakblad Bovatinfo.

Wilt u meer weten over de voordelen en toepassing van een keramische tegelvloer met vloerverwarming? Neem dan contact met ons op, wij informeren u graag.