Julius van der Werf introduceert nieuwe showroomconcepten

In maart 2020 introduceert Julius van der Werf haar nieuwe showroomconcepten. Deze innovatieve concepten laten zien hoe keramische tegels kunnen worden toegepast in elke woonsfeer. Rolf Haan, commercieel directeur bij Julius van der Werf, legt uit hoe klanten hiermee efficiënt en snel kunnen inspelen op de wisselende trends.

Grootformaat, handvorm en marmerlook

“In de afgelopen twee jaren zijn de trends op tegelgebied razendsnel veranderd. De trend is dat er heel veel trends zijn. We zien dat het accent echt op de tegels ligt, aangevuld met minimalistisch design in sanitair. De grootformaat, handvorm en marmerlook tegels zijn definitief doorgebroken. Deze trends staan daarom dit jaar centraal,” zegt Rolf Haan.

Introductie nieuwe showroomconcepten

Om op deze trends in te kunnen blijven spelen, introduceert tegelgroothandel Julius van der Werf haar nieuwe showroomconcepten. “Met deze nieuwe showroomconcepten laten we zien dat we verder gaan, dat we innovatief zijn en dat we meedenken met onze klanten. Woonsferen zijn ontzettend populair. Met de introductie van de nieuwe concepten bieden wij onze klanten de juiste tools om hierop in te spelen. Door de combinatie van modules met tegels en een sfeerbox, bieden wij onze klanten veel keuzevrijheid. Zij kiezen zelf voor een badkamer- of woonvloerconcept. Daarnaast kunnen zij kiezen uit een mix van krachtige merken zoals Villeroy & Boch, Sphinx, Marazzi, Gazzini, Flaviker, Panaria en Fondovalle,” zegt Rolf Haan.

Efficiënt en snel inspelen op trends

In de nieuwe showroomconcepten wordt gewerkt met losse tegels. Voorheen kostte het wisselen van tegels in kasten veel tijd en dit bracht hoge afvalkosten met zich mee. Door nu te werken met losse tegels, kunnen de modules efficiënt en snel worden aangepast. Dit levert een geldbesparing op. En daarnaast biedt het klanten de mogelijkheid om gemakkelijk in te spelen op de wisselende trends in de markt. Nu en in de toekomst. Daarmee zijn zij verzekerd van een toekomst-proof concept in hun showroom.

Rolf Haan: “Een ander voordeel van de nieuwe showroomconcepten is dat hierin grootformaat tegels getoond kunnen worden. Dit geeft veel nieuwe mogelijkheden. Tegels met een houtlook kunnen nu bijvoorbeeld horizontaal getoond worden. Dit geeft de consument een heel realistisch beeld. Wij hebben de maatvoering zo aangepast, dat zelfs tegels van 120×120 cm. in de modules kunnen worden getoond. Dat is echt uniek.”

De nieuwe showroomconcepten worden aangeboden met decoraties. De uitstraling van de tegel wordt versterkt wanneer deze wordt voorzien van de juiste accessoires. Er wordt samengewerkt met professionele bedrijven om de juiste accessoires bij elke woonsfeer te kunnen bieden.

Gouden driehoek

“Als tegelgroothandel brengen wij fabrieken en onze klanten bij elkaar. Wij investeren samen met de fabrieken in de nieuwe showroomconcepten. We zijn afhankelijk van ondernemers die durven investeren in de toekomst met deze concepten. Zij zijn voor ons erg belangrijk. Samen vormen we een gouden driehoek.”

Toepassing van tegels beter benutten

Naast de introductie van de nieuwe showroomconcepten heeft Julius van der Werf haar showrooms in Sneek vernieuwd en uitgebreid. De laatste trends op tegelgebied en een uitgebreid assortiment worden hier getoond. “In onze nieuwe showroom laten wij zien dat de toepassing van keramische tegels veel breder is dan tot nu toe wordt benut. We laten zien met de juiste decoraties, tegels ook prima kunnen worden toegepast in bijvoorbeeld een slaapkamer. Hier liggen mooie kansen voor onze klanten.”

Tegels zonder grenzen

Ook de projectenafdeling NAU (Not As Usual) opent haar nieuwe showroom. Deze showroom is speciaal ontwikkeld om architecten, projectvoorbereiders en high-end klanten inspiratie te bieden.

“De NAU showroom is de eerste architectenshowroom van Noord-Nederland. In deze showroom ligt de nadruk niet op de functionele tegel, maar op de onbegrensde mogelijkheden van keramiek. Van zwembad tot traptrede, alles is mogelijk. De projectenafdeling NAU zorgt ervoor dat tegels worden voorgeschreven in projecten. Referentieprojecten zijn diverse hotels, autoshowrooms van bijvoorbeeld Jaguar/Landrover, Volvo en Hyundai. Onlangs hebben wij tegels geleverd voor de luxe recreatieprojecten Watervilla’s Friese Meren te Delfstrahuizen en Familieresort PUUR Exloo. Ook in internationale projecten leveren wij tegels. Wij bieden letterlijk: tegels zonder grenzen!” zegt Rolf Haan.


Keramische tegels toegepast in luxe recreatieprojecten

Julius van der Werf Huisbeurs wordt doorlopende presentatie

Op donderdag 12 maart 2020 heeft het RIVM bekend gemaakt dat evenementen met meer dan 100 mensen in heel Nederland zijn afgelast, in elk geval tot 1 april. Dit betekent dat wij helaas genoodzaakt zijn om de Huisbeurs 2020 af te gelasten. U wordt benaderd door onze vertegenwoordigers voor een persoonlijke afspraak, wij ontvangen u dan graag in Sneek. Omdat wij de stands voor langere tijd laten staan kunnen wij de presentatie weken of zelfs maanden laten doorgaan.